Уряд Угорщини передав Закарпатській області партію рідкого хлору для знезараження питної води, яка централізовано подається населенню.

Вантажівка з хлором переїхала через міжнародний пункт пропуску «Тиса», що біля Чопа. З угорського боку вантаж супроводжував Генеральний консул Угорської Республіки в місті Ужгороді Йожеф Бугайла, з українського боку його прийняв голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.
— Після того, як в Україні виникла критична ситуація з поставками хлору вітчизняного виробництва, ми звернулися до Генконсульства Угорщини в Ужгороді з проханням про допомогу, — наводить слова Г. Москаля прес-служба ОДА. — Й одразу отримали позитивну відповідь.
На Закарпаття привезли три тонни рідкого хлору, які отримає Ужгородський водоканал. А звідти його розподілять у райони — залежно від потреби. Загалом Угорщина готова постачити 15 тонн хлору, якого вистачить для безперебійної роботи 18 підприємств водоканалу Закарпаття протягом півтора місяця.
За словами керівника області, проблема з хлором в Україні має штучне, а не об’єктивне підґрунтя, в результаті чого можуть постраждати прості люди. Тому від імені мешканців регіону він щиро подякував Угорщині, яка завжди приходить на виручку в скрутні часи…
— Угорщина, як і Україна, використовує хлор для знезараження питної води і має власне виробництво, — повідомив Й. Бугайла. — Ми чудово розуміємо, до чого може призвести відсутність цієї речовини на підприємствах водоканалу, тому не могли не відгукнутися на прохання. Наголошую, що допомога Угорщини стосується всіх  мешканців області, незалежно від їхньої національності.

Ужгород.