Кількість загиблих у небувалій пожежі  зростає з кожним днем. У четвер, другий день національної жалоби в Греції, стало відомо, що у вогні загинула 81 людина, а в лікарнях з опіками й пораненнями перебуває понад 200 постраждалих. Постійно збільшується і кількість зниклих безвісти, яких розшукують родичі чи сусіди. Пожежники й рятувальники із Червоного Хреста продовжують перевіряти згорілі будинки, автомобілі, ресторани й кафе, а також інші місця, де традиційно збиралися жителі й відпочивальники на приморських курортах. Представник Червоного Хреста повідомив одному з грецьких каналів, що в спопелілих будинках вони вже виявили 30 обгорілих тіл. Берегова охорона Греції продовжує пошук загиблих у морі.
Паралельно з рятувальними роботами триває і розслідування причин пожеж, які виникли майже одночасно в різних місцях Аттики, що наводить на думку про навмисні підпали. Грецькі ЗМІ повідомили й про арешт перших чотирьох підозрюваних. Це молоді люди віком від 22 до 26 років. У постраждалих від пожежі районах найпоширенішою чуткою, яка вже розповсюдилася всією країною, стала та, що це справа рук російських агентів. І це нібито помста Москви за те, що Афіни нещодавно вислали з країни кількох російських дипломатів. В офіційних колах поки що ніхто не підтвердив і не спростував ці чутки, а також не припиняють і не коментують їх. Вочевидь, просто не до цього.
У четвер влада почала виплату матеріальної допомоги людям, які постраждали від вогненної стихії. Спочатку кожна родина отримає 5000 євро, а якщо в ній більше трьох дітей, то 6000 євро. По 8000 євро одержать підприємці та власники згорілих закладів. Крім того, мешканці постраждалих районів не платитимуть певний час за електрику, а із січня з них не стягуватимуть місцеві податки й усі республіканські податки за володіння нерухомістю. Звісно, цього мало для відновлення згорілого будинку й усього майна, але поки це те, що може запропонувати потерпілим грецька влада,  фінансові можливості котрої після подолання кризи доволі обмежені. Тому неурядові й благодійні організації почали збір коштів для допомоги потерпілим. Відкрито кілька банківських рахунків, на які почали надходити кошти від греків та з-за кордону. Неурядова організація Hellenic Rescue Team, яка базується в Салоніках, веде збір предметів першої необхідності для погорільців. Її представники повідомили про те, що зараз немає потреби в продуктах харчування, і зазначили, що список предметів першої необхідності оновлюватиметься в міру їх потреби. А зараз потерпілим у великій кількості потрібні: предмети гігієни, постільна білизна, мийні засоби, одноразові маски й рукавички, бинти для опіків, стерильна марля, різна сироватка, пульсометри, електронні вимірювачі артеріального тиску, знезаражувальні мазі, протиопіковий спрей, лейкопластирі, антибіотики широкого спектра дії, болезаспокійливі ліки, пінцети та батарейки AA і AAA.
Громадяни сусідніх із Грецією країн виразили готовність допомогти постраждалим у зборі предметів першої потреби. До країни вже почали надходити намети, ковдри, бутильована вода, ліки тощо з Кіпру, Болгарії, Македонії й Сербії.