Невже Боги розгнівалися на Грецію, або це кара за те, що глава уряду країни є атеїстом? Такими питання ошелешують греків місцеві газети після нового природного лиха в північних районах Аттики. Після руйнівної пожежі в східній частині регіону, яка, за останнім даними, забрала життя 84 осіб, на північ Аттики обрушилися небувалі зливи. Вони буквально затопили міста Марусі й Халандрі, де люди вулицями змушені пересуватися на надувних човнах.
Як повідомляють ЗМІ, багато головних доріг північної частини Афін затоплено. Величезна кількість води з небес випала на території районів Кифісья, Діоніссос, Екалі, Меліссія, Меніді й у Кератеї. На шляхах утворювалися затори через те, що їхати швидко затопленими вулицями й шосе неможливо. Пожежники та рятувальники вживають дій із урятування тих, хто перебуває у затоплених автомобілях. Поки обходиться без жертв, але становище дуже серйозне. Служба із захисту людей отримує на день понад 100 дзвінків із проханнями про допомогу. Вода заливає будинки, магазини, відносить припарковані автомобілі. Серйозних матеріальних збитків завдано житловій інфраструктурі містечка Марусі.
За повідомленнями поліції, рух автомобілів у Кифісьї та Неа Еритреї перекрито через зливи. В останньому місті невеличка річечка перетворилася на бурхливий потік і затопила стоянку автомобілів. Близько 70 машин залило по самий дах водою із брудом. У четвер злива, що тривала в Афінах майже дві години, стала причиною повені і селів у районі Амарусіон. Жителям цього району не рекомендують залишати свої домівки через загрозу бути віднесеними бурхливими потоками.
Синоптики прогнозують, що зливи з невеликими перервами триватимуть до кінця тижня.