У четвер, на 81-й день безстрокової голодовки українського режисера Олега Сенцова, в центрі Москви, біля адміністрації президента РФ, пройшла акція на підтримку бранця. Дійство відбувалося у формі одиночного пікету, адже отримати дозвіл на масову акцію у центрі російської столиці активістам не вдається. По черзі учасники виходили з плакатами  «Олег Сенцов голодує 
81-й день. Прохання його матері про помилування було подано 17 липня. Де відповідь?» та «Не вбивайте Олега Сенцова». Все це відбувалося під пильним оком поліцейських, які час від часу підходили до активістів та записували їхні паспортні дані.

Один із організаторів акції на підтримку Сенцова у Москві — в. о. директора московського офісу Amnesty International Іван Кондратенко — заявив, що в такий спосіб хоче підтримати прохання матері бранця про помилування. «Ми вимагаємо звільнити Сенцова. Ми хочемо підтримати прохання матері Сенцова про помилування. Очевидно, що його справа сфабрикована», — сказав Кондратенко. Варто зазначити, що це не перша акція на підтримку українських політв’язнів у Росії.
До речі, вчора в міжнародній правозахисній групі Amnesty International заявили, що російська влада без пояснення причин відмовила їм у доступі до українського режисера. Керівниця українського підрозділу Amnesty International Оксана Покальчук наголосила: «Відмова у праві відвідати Олега Сенцова не має виправдання». «Через майже три місяці голодовки його здоров’я викликає серйозні побоювання», — цитує Покальчук «Радіо Свобода». За її словами, представники Amnesty International прагнуть відвідати Сенцова в супроводі незалежного медичного експерта, який допоможе оцінити його стан.
Також учора соцмережі сколихнуло відео, де маленька американка українського походження звертається до Іванки Трамп з проханням переконати президента США допомогти звільнити Олега Сенцова, батька двох дітей, українського режисера, політичного в’язня в Росії.

На знімку: пікет на підтримку Сенцова під адміністрацією президента РФ у Москві.

Фото зі сторінки у Твіттері Amnesty Ukraine.