Німеччина спрямує сім мільйонів євро на реалізацію гуманітарних програм на Донбасі, що їх здійснює Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ). Кошти буде задіяно впродовж 2018—2019 рр. Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду ФРН.

Фінансову допомогу для гуманітарних заходів МКЧХ в Україні кабінет надає уже з 2016-го. Цього року передбачено надходження чотирьох мільйонів євро, а наступного — ще трьох. Загалом за цей час ФРН профінансувала такі акції МКЧХ на суму в 20,5 мільйона євро.

Здебільшого ці кошти спрямовуються на допомогу людям, котрі мешкають у Донецькій та Луганській областях і страждають від конфлікту по обидва боки лінії зіткнення. Найбільша проблема в тамтешніх громадян — брак чистої питної води, тож допомога передусім спрямовується на забезпечення нею. Також у рамках проекту фінансуються підтримка медичних закладів і профілактичних заходів, надання медичної допомоги, продуктів харчування і предметів гігієни, лікування травм, навчання медичного персоналу та працівників, які доглядають хворих і немічних.

Значна частка коштів буде спрямована на пошук зниклих безвісти, роз’яснювальну роботу про небезпеку мін і залишків боєприпасів та багато інших загроз, з якими доводиться жити населенню цих двох областей.

Берлін.