У вересні Єврокомісія опублікує нові норми щодо надання громадянства країнами-членами ЄС. Про це заявила єврокомісар з питань юстиції Вєра Юрова, повідомляє «Європейська правда», посилаючись на Spiegel.

За словами Юрової, останніми роками зросла кількість паспортів країн ЄС, виданих винятково на підставі здійснених інвестицій в економіку країни чи внаслідок придбання дорогої нерухомості. Надання так званих золотих паспортів викликає «велике занепокоєння» Єврокомісії, сказала вона і закликала країни ЄС до більшої стриманості при наданні громадянства вихідцям із третіх країн.

В оприлюдненому Єврокомісією звіті згадується як приклад візова практика Кіпру, Мальти і Греції, що видають чимало довгострокових дозволів на проживання (так звані «золоті візи») або повноцінне громадянство особам з колишніх республік СРСР, повідомляє «Європейська правда». «Ми не хочемо жодних троянських коней у Євросоюзі. Деякі країни-члени повинні докладати більших зусиль, щоб їхнє громадянство не отримували злочинці, які можуть нашкодити безпеці Європи або відмивати гроші», — наголосила Юрова.