Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хаґстрьом побував у Хмельницькій міській раді, де обговорив питання співпраці у проекті НЕФКО (Північна екологічна фінансова корпорація). 

У рамках кредитування проектів з енергозбереження та отримання грантової допомоги за програмою співфінансування від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля Хмельницький спільно з НЕФКО працює над реалізацією проекту «Підвищення енергоефективності закладів бюджетної сфери міста». Він передбачає проведення заходів із термомодернізації бюджетних будівель двох дитсадків та двох шкіл, а також встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміну існуючого внутрішнього та зовнішнього освітлення на енергозбережне, утеплення фасаду будівель, заміну вікон та інші енергоефективні 
заходи.

Шведський дипломат зазначив, що товарообіг між Україною і Швецією потребує кращої динаміки та має великий потенціал. Тому посольство Швеції у жовтні планує провести форум, куди посол запросив представників хмельницької міської влади.

Мартін Хагстрьом відвідав також Кам’янець-Подільський, ознайомився з містом та його туристичними цікавинками.  Під час спілкування  йшлося про участь у спільних проектах та взаємну співпрацю в різних галузях.

Кам’янець-Подільський ще десять років тому підписав угоду про співпрацю зі шведським містом Херрлюнг, а цього року — протокол про наміри з Марієстадом.

Хмельницький.