На Волині у четвер стартували Європейські дні добросусідства, які триватимуть до неділі.
Розпочалися вони урочистим відкриттям на кордоні між Україною та Польщею тимчасового пункту перетину кордону «Адамчуки-Збереже». Традиційно обидві делегації — українського Шацька та польської Влодави — зустрілися на середині понтонного мосту, змонтованого з цієї нагоди на річці Західний Буг. Діятиме він тут чотири дні і з’єднуватиме мешканців прикордонних регіонів.
Опісля українська делегація, пройшовши митний та прикордонний пункт, вирушила у Влодаву, де відбулася ІХ міжнародна конференція «Наше Полісся, наш Буг».
З нетерпінням відкриття кордону чекали поляки, котрі в більшості приїхали велосипедами для участі у велопробігу Збереже-Світязь-Збереже під назвою «Україною на велосипеді».
Учора на рекреаційній території «Pompka», що на старому руслі Західного Бугу, відбулися рибальські змагання та старт VІІІ транскордонного забігу «Полісся» на трасі Збереже-Світязь-Збереже.
З кожним роком Європейські дні добросусідства стають дедалі популярнішими. Так, коли в 2015 року на тимчасовому пункті пропуску «Адамчуки-Збереже» прикордонний контроль пройшло майже 27 тисяч осіб, то в 2017-му вже зафіксували понад 42 тисячі перетинів кордону.

Волинська область.