Чого лишень не вигадують грецькі фахівці, які працюють у галузі туризму, для залучення до країни дедалі нових відпочивальників і поповнення за їхній рахунок державної скарбниці. 
Звісно, збільшення курортного збору, яке запроваджено цього року, не належить до категорії творчого мислення. А от створення рейтингу романтичних місць на грецьких островах і пляжів для двох, де закохані зможуть відчути «справжнє щастя» і  пережити незабутні моменти, зробити унікальні світлини — це вже справді креатив.
Такий рейтинг було створено теж цього року й активно рекламується у Німеччині, Швеції, Данії і Франції. Перше місце в ньому відведене острову Фолеандрос, де можна відпочити на десятках пляжах для двох у невеличких бухточках з найчистішою водою і спокійною хвилею. Заплативши чималу суму за користування індивідуальним пляжем, романтичні парочки можуть бути впевнені, що за ними не спостерігатимуть сторонні й папараці.
Майже повністю зберіг свою дику природу й острів Ітака, куди прямують з аквалангами любителі підводних прогулянок і полювання.
До списку найромантичніших місць для відпочинку ввійшли також острови Аморгос, Кіфіра, Патмос, Алонісас і, звісно, Санторіні. Останній ще називають островом молодят, бо тут проводять медові тижні, місяці тисячі туристів із різних країн Європи й навіть Японії. Вони можуть по черзі купатися на Червоному, Чорному й Білому пляжах чи провести романтичну ніч на Пляжі закоханих і зустріти на ньому світанок, який заворожує своєю красою. Усі міста й селища Санторіні засіяно дорогими готелями, розрахованими не більше як на десяток людей, є і бюджетні готелі, безліч таверн, барів, дискотек, які ніколи не бувають порожні.