У вихідні дні президент Туреччини Реджеп Ердоган на розширеному окружному консультативному  засіданні Партії справедливості й розвитку (ПСР) у Трабзоні відповів тим, хто, на його думку, за допомогою курсу долара почав економічну війну проти Туреччини й хоче поставити її на коліна.
«Ті, хто не може змиритися із прогресом Туреччини у всіх галузях, намагаються за допомогою курсу валют зробити те, що їм не вдалося шляхом спроби перевороту. Ми бачимо все це й кидаємо їм виклик. Туреччина продовжуватиме виробляти, збільшувати експорт, зайнятість і добиватися рекордного зростання. Ми продовжуватимемо боротися й іншими шляхами», — заявив він.
Його думку, що коливання курсу валюти в Туреччині  — це неприкритий напад, підтвердив і міністр казначейства й фінансів Берат Албайрак. В інтерв’ю одному з турецьких видань він зазначив, що найбільший гравець у глобальній фінансовій системі — США — почав цю війну, і всі країни, що розвивається, потрапили в схожу ситуацію.
«Обвинувачення турецької економіки в нестійкості — умисні», — вважає Б. Албайрак. Він поінформував, що в уряду є план дій у відповідь на коливання курсу ліри, і з понеділка він почне виконуватися. За його словами, Центральний банк Туреччини почне зміцнювати ліру, щоб повернути довіру народу до неї. У понеділок як перший захід було оголошено про збільшення забезпечення лімітів на лізингові угоди між позикодавцями з 7,2 мільярда євро до 20 мільярдів. Центробанк повідомив, що уважно стежитиме за ринковими змінами й ціновими формуваннями й уживатиме всіх заходів для підтримання фінансової стабільності в країні.
Поки що не ясно, як обмінні пункти й люди, котрі бажають купити долари та євро, відреагували на перший крок Центробанку. Ефективність дій уряду у фінансовій сфері має проявитися найближчим часом.