Лідери КНДР та Південної Кореї зустрінуться у Пхеньяні у вересні. Про це домовилися вчора представники урядових делегацій під час переговорів у прикордонному селищі Пханмунджом, інформує Yonhap. Орієнтовно це може відбутися 13 вересня.
Це буде третій саміт чинних очільників двох Корей і перша за багато років поїздка південнокорейського президента до КНДР. Нагадаємо, що під час першого саміту, який відбувся наприкінці квітня, очільник КНДР вперше за 65 років перетнув демаркаційну лінію та ступив на землю Південної Кореї.
А з 20 до 26 серпня на території курорту на горі Кимгансан у Північній Кореї відбудуться зустрічі родин, що опинилися по різні боки кордону між КНДР та Республікою Кореєю. Востаннє такі зустрічі родин відбувалися 2015 року, інформує DW. Побачення припинилися через погіршення відносин між двома країнами, пов’язаним з активізацією ракетних випробувань КНДР. Поновити таку практику пообіцяли лідери двох країн під час переговорів наприкінці квітня.
Наприкінці травня вони домовилися і про «регулярні» зустрічі глав КНДР та РК. Сторони оголосили, що, налагоджуючи діалог, вони прагнуть досягти звільнення Корейського півострова від ядерної зброї, а також покласти край ворожнечі та забезпечити тривалий мир на півострові, повідомляє DW.