Одним із найкращих на Закарпатті є дитячий оздоровчий заклад «Барвінок», розташований у передмісті Перечина.

Завдяки зусиллям голови обласної організації галузевої профспілки Івана Зелінського, цього літа в таборі оздоровлено 270 дітей. До цієї справи залучено спонсорів із Німеччини, Нідерландів та Чехії. Зокрема, за кошти Баварської общини з Німеччини оздоровлено 40 дітей із малозабезпечених сімей Перечина і району. Інший спонсорський внесок — оздоровлення 85 дітей з Рівного за кошти благодійного Фонду «ОЕKROE» з м. Рейзбург у Нідерландах. За гроші чеських меценатів з м. Всетін у Моравії оздоровлено 70 хлопчиків і дівчаток зі Сваляви.

Уже чотири роки поспіль оздоровлює у «Барвінку» малечу Київська обласна організація профспілки працівників ЖКГ. Понад 30 дітей з Київщини гарно провели на Закарпатті літні канікули.

— Програма відпочинку дітей у «Барвінку» справді цікава, — розповідає завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради Сергій Баранчиков. — Усім запам’яталося урочисте відкриття однієї із табірних змін, що відбувалося на день свята Івана Купала і пройшло у формі театралізованого дійства під керівництвом Наталії Федин та Крістіни Гаджеги. На дітей також чекали цікаві екскурсії до історичних пам’яток Закарпаття — замків в Ужгороді, Мукачеві, Невицькому, Чинадієві, туристичного комплексу «Воєводино» та водоспаду в Лумшорах на Перечинщині, відвідування заводу «Джейбіл» під Ужгородом, сироварні та соко-винного заводу в Перечині, майстер-класи відомого кондитера з виготовлення тортів Валентина Штефаня, купання в басейнах «Спартак» і «Буревісник» в Ужгороді тощо.

Ужгород.

На знімку: під час відпочинку в «Барвінку».

Фото надане облпрофрадою.