Щонайменше 38 осіб, у тому числі троє дітей, загинули в італійській Генуї у результаті обвалу автомобільного мосту (на знімку). Такі дані повідомили в міністерстві внутрішніх справ Італії. З-під завалів вдалося витягти 16 постраждалих, 12 із них перебувають у лікарнях у тяжкому стані.


Трагедія сталася у вівторок пополудні. Обвалилася частина мосту Моранді довжиною понад 100 метрів. Впала секція, яка проходила над залізничними рейками та річкою Польчевера. В момент обвалу на мосту було близько 30 легкових автівок та декілька вантажівок. На місці катастрофи не припиняють роботу рятувальники. До пошуку залучили собак.

Прокурор Генуї Франческо Коцці учора заявив, що причиною обвалу мосту Моранді була людська помилка, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на La Repubblica. За фактом події прокуратура відкрила справу щодо злочинної недбалості й масового вбивства з необережності.

Міністр транспорту Даніло Тонінеллі заявив, що його міністерство подасть цивільний позов до суду проти Autostrade per l’italia —компанії-оператора генуезького мосту, передає Reuters. За його словами, саме Autostrade відповідає за ремонтні роботи на мосту. Хоча в травні в одному з інтерв’ю директор Autostrade per l’italia Джованні Кастеллуччі розповідав, що цей міст нещодавно ремонтували — посилювали опори.

Префектура міста Генуя повідомила, що серед загиблих внаслідок обвалу мосту громадян України немає, інформує консульська служба МЗС України. У відомстві закликали наших громадян, які проживають або тимчасово перебувають у Генуї та її околицях, повідомити про себе рідним.

Траса А10, на якій знаходиться міст, перекрита. Міст Моранді, що розташований на захід від центру Генуї, збудовано в 1960-х роках. Його довжина становить 1182 метра, висота — 90 метрів.

Фото зі сторінки у Твіттері  консульської служби МЗС України.