З візитом до Прикарпаття завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні Мелісса О’Рурк та виконавчий асистент Антоніна Болотнікофф. Під час робочої зустрічі з першим заступником голови Івано-Франківської облдержадміністрації

На знімку: під час зустрічі з австралійськими гостями.

Фото надане прес-службою Івано-Франківської ОДА.

Марією Савкою посадовці обговорили можливості співпраці та окреслили шляхи її реалізації.

Прикарпаття експортує до Австралії іграшки, одяг та додаткові речі до нього, а також деякі текстильні вироби, проте Марія Савка висловила надію, що інвестиційна привабливість Івано-Франківщини дає сподівання на новий імпульс співпраці. А це, зокрема, стосується аграрного сектору економіки, машинобудівної, деревообробної, хімічної галузей промисловості, а також туризму.

Марія Савка зауважила, що на Австралійському континенті перші українські переселенці з’явилися ще на початку XIX століття. Особливо багато українців подалося на п’ятий континент після Другої світової війни. За цей час в Австралії виросло три покоління австралійців українського походження. Такі історичні віхи мають позитивний вплив на розвиток економічних відносин із нашою країною загалом та зокрема Прикарпаттям.

У свою чергу Мелісса О’Рурк відзначила той факт, що Австралія є однією з найуспішніших країн світу щодо економічного розвитку. А також висловила сподівання, що велика відстань між державами не стане на заваді співпраці.

Івано-Франківська область.