У ході свого візиту до України німецька делегація, яка складається з високопоставлених представників парламенту Німеччини, ознайомилася з ходом реалізації проекту розширення контейнерного термінала Одеського порту на Карантинному молу, який здійснюється разом із німецьким інвестором і оператором термінала дочірнім підприємством «Контейнерний Термінал Одеса» (ДП «КТО») компанії HHLA International GmbH (порт Гамбург).

Віце-президент Бундестагу Вольфганг Кубікі наголосив на важливості взаємовідносин Німеччини з Україною.
— Ми почали свій візит в Одесу зі знайомства з контейнерним терміналом в Одеському порту як найбільшим інвестиційним проектом Німеччини в морську галузь України. Ми вважаємо ці інвестиції найбільш важливими. Надалі Німеччина планує продовжувати інвестувати в різні галузі України», — зазначив В. Кубікі.
Під час відвідування термінала президент компанії Філіп Свенс підкреслив, що сьогоднішня подія і продовження освоєння території Карантинного молу — це ще один доказ, що німецькі інвестори готові здійснювати розвиток стратегічно важливих для України інфраструктурних високотехнологічних об’єктів. «Сьогодні в нас висока делегація з німецького парламенту, ця подія для нас дуже важлива. Ми працюємо в Україні й Одеському порту з 2001 року, сьогодні на Карантинному молу триває активне будівництво, ми починаємо другу стадію розвитку проекту, відповідно, з оптимізмом дивимося на подальше інвестування коштів у цей проект і віримо в його успіх», — прокоментував Ф. Свенс.
За підсумками роботи за січень—серпень 2018 року вантажообіг ДП «КТО» становив 210 737 TEU і збільшився на 9,7% порівняно з аналогічним періодом 2017-го. За рахунок покращення сервісу компанія постійно залучає нових клієнтів. На сьогоднішній день із ДП «КТО» співробітничають такі світові судноплавні контейнерні лінії: MSC, ZIM, Hapag Lloyd, Arkas, YANG MING, OOCL, EVERGREEN, ONE, ADMIRAL, Cosco Shipping Lines.

Одеса.