У кожному «монастирі» свій устав, з яким, за народною приказкою, у чужу «хату» не приходять. Утім, це не заважає спостережливим дивуватися його нормам, ділитися розповідями про «інші» порядки в соціальних мережах. Як, приміром, сайт germania.one, котрий не полінувався і «пройшовся» німецьким законодавством, вибравши з нього якщо не дурнуваті, то принаймні дивні статті, зокрема ті, які є заборонними.

Отож у ФРН заборонено зупинятися на автобанах, якщо у вас навіть закінчився бензин. За це передбачається штраф або позбавлення водійських прав. Що стосується штрафів, то Німеччина — «попереду планети усієї». Приміром, за зірвані квіти з громадської клумби зловмиснику доведеться сплатити 650 євро. Скажімо, якщо сусіди поскаржилися, що під час сексу ви завдаєте їхній психіці шкоди занадто гучним шумом, то заплатите 15 євро. Але якщо це станеться вдруге, то сума буде значно більша — 250 євро. За водіння автомобіля в… оголеному вигляді порушник сплатить 40 євро. Також закон передбачає штраф або позбавлення волі на термін до п’яти років за… ядерний вибух. Любителі гучної музики у вихідні дні теж будуть покарані. В деяких землях законодавство забороняє вкидати скляну тару в контейнери, бо це спричиняє шум, який заважає відпочивати. Автори сайту подивувалися з таких норм законодавства, як те, що жінкам, котрі працюють на хлібопекарних підприємствах, заборонено пакувати вироби в плівку під час… критичних днів. Або з того, що шлюб вважається недійсним, якщо під час його укладення один із майбутнього подружжя не усвідомлював, що він… одружується! А під час нападу  зловмисника ви маєте право завдати удару у відповідь, але лише впродовж однієї секунди після нападу. Для німців, з’ясовується, подушка є пасивною зброєю. У ФРН утікача із в’язниці не покарають, оскільки прагнення до волі тут визнано людським інстинктом. Якщо у Німеччині ви примудрилися наробити боргів, то достатньо оголосити про своє банкрутство, як уряд зобов’яже вас знайти постійну роботу, залишить на виживання одну тисячу євро, а за 10 років повністю спише ваші борги. Німецькі безхатьки часто заводять собак, оскільки на їхнє утримання одержують гроші від держави. Фільми, зняті на півдні ФРН, на півночі демонструються із субтитрами, оскільки тамтешні мешканці не розуміють баварського діалекту. Також «цнотливі» німецькі громадяни вважають, що чобітки-ботфорти у їхній країні взувають повії або жінки-іноземки.
І це далеко не всі спостереження «див дивних» німецького законодавства. Але їх вочевидь мають врахувати не лише ті, хто їде до ФРН на постійне мешкання, а й туристи…

Берлін.