Міністерство культури й туризму Туреччини підбило підсумки туристичного сезону за вісім місяців поточного року й назвало країни, громадяни яких найчастіше відвідували Стамбул, Ізмір, Анкару, Едірне, Анталію та інші міста з туристичною метою. До першої десятки включено й Україну. Понад мільйон наших співвітчизників уже побували в Туреччині й ознайомилися з її визначними пам’ятками та курортами.
Першу п’ятірку найчастіших гостей Туреччини несподівано замкнули Грузія і Болгарія — 1,4 мільйона.
Утім, нічого несподіваного немає в тому, що болгари зачастили до сусідньої країни. Особливо після того, як турецька ліра стала знецінюватися. По дешеві товари на ринки Стамбула та Едірне щосуботи й щонеділі вирушають десятки туристичних автобусів та особистих машин. Витрати на дорогу виправдовують себе, бо турецькі одяг, взуття і навіть деякі побутові товари та продукти харчування, що їх оптом купують в Едірне, уже в Софії, Пловдиві перепродають за дуже вигідною для торговців і покупців ціною.
Болгари охоче відвідують і дешевші курорти Туреччини, де відпочивають на чистих пляжах і купаються в теплих водах Середземного та Егейського морів. Нинішнього сезону на чорноморському узбережжі Болгарії було не так тепло, як у минулі, а через нестійку й вітряну погоду Чорне море штормило й над більшістю пляжів рятувальники вивішували червоні прапори, що означають заборону на купання. Очевидно, і громадяни Грузії з тієї самої причини віддавали перевагу відпочинку в Туреччині.
Міністерство культури й туризму із задоволенням зазначило: за вісім місяців Туреччину відвідали 27 мільйонів іноземних туристів, що на 22,9 відсотка вище, ніж за такий само період 2017 року. 
Найбільше зріс туристичний потік з Китаю. Він підвищився на 86 відсотків і в цифровому вираженні дорівнює 260 тисяч осіб. Так, Китай поки що не входить до топ-десятки, але з такими темпами зростання вже найближчим часом потрапить до неї, витиснувши Голландію (748 тисяч), Саудівську Аравію (585 тисяч) чи Польщу (470 тисяч).