Хмельницька поетеса і журналістка Неоніла Яніцька стала лауреатом Всеукраїнської літературної премії ім. Михайла Чабанівського, яку вручають на Харківщині.
Свого часу з ініціативи Харківської обласної письменницької організації, Сахновщинської райради та за сприяння тамтешньої агрофірми «Прогрес» було започатковано цю відзнаку на честь поета і журналіста Михайла Чабанівського. Мета — заохочення сучасних літераторів до написання творів, присвячених висвітленню кращих здобутків сьогодення, а також для популяризації новітньої української літератури серед сільських мешканців. За дванадцять літ її існування лауреатами ставали прозаїки і поети з різних регіонів країни. Цього року у номінації «Поезія» журі одностайно віддало голоси за поетичну збірку «Сонцесвіт» хмельничанки Неоніли Яніцької (на знімку).

А лауреатом у номінації «Проза» став харків’янин Олександр Підкопай.
Церемонія нагородження традиційно відбулася на батьківщині Михайла Чабанівського у селі Лигівка Сахновщинського району. У творчому доробку Неоніли Яніцької — вісім книжок поезії та прози, численні публікації поетичних добірок на сторінках обласних, всеукраїнських газет та альманахів. На її вірші написано понад три десятки пісень композиторами з України і Канади.

Вл. інф.
Фото з архіву поетеси.