«11 листопада у цілому світі відзначатимуть 100-річчя завершення Першої світової війни, яка тривала 4 роки 3 місяці і 14 днів... Але мало хто знає, що війна на сході України разом з анексією Криму тривають вже довше, ніж Перша світова — понад 4 роки та 8 місяців. Про неї говорять дедалі менше». На цьому наголосила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, представляючи доповідь «Регіональні та глобальні виклики: приклад України» у рамках 20-го щорічного Форуму з питань внутрішньої та глобальної безпеки, який проводить міжнародна організація Crans Montana Forum у Женеві, інформує прес-служба «Батьківщини».
На захід зібралися глави держав та урядів, міністри, парламентарії, представники міжнародних організацій, провідні світові політики та експерти. Ю. Тимошенко у виступі нагадала, що за час неоголошеної війни РФ проти України вбито понад 10 тисяч осіб, майже 30 тисяч поранених, щонайменше 1300 осіб вважаються зниклими безвісти, майже 2 млн українців є вимушеними переселенцями. Лідер партії резюмувала, що Україна стала найбільш «замінованою» країною світу, а окупована територія є більшою, ніж площа всієї Швейцарії, і закликала світову спільноту «не закривати очі на події сьогодення».
Також Тимошенко зауважила, що сьогодні вже припинили говорити про війну в Україні публічно лідери інших країн, і все менше про це пишуть у західній пресі. Вона наголосила на необхідності розширення «нормандського» переговорного формату за рахунок США та Великої Британії, пише УНІАН. Тимошенко вважає, що для встановлення миру на Донбасі необхідно введення на окуповані території миротворчої місії ООН та Міжнародної цивільної адміністрації. Окрім того, вона наголосила, що більшість українців бачать своє майбутнє в ЄС і НАТО.