СУМИ:

Суми стали першим містом, де стартувала акція Нацполіції та Консультативної місії ЄС «#Керуй!». Її проводять у креативному стилі: до обласного центру прибув чудернацький автобус, «оздоблений» залишками автомобілів, що побували у жахливих ДТП. Автобус символізує некерований транспортний засіб, що пересувається практично без водія, і, згідно із задумом, має лякати подорожніх.

За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, за 10 місяців нинішнього року на автошляхах держави загинуло понад 2,6 тисячі осіб, з них 144 дитини. Тому й оголошено всеукраїнський конкурс на найкращого водія, адже від професійності та відповідальності людини за кермом здебільшого й залежить безпека на дорогах.
До Нацполіції надійшло більше тисячі пропозицій з усіх регіонів держави, де називали прізвища претендентів на звання найкращого водія. У кожній області визначать свого переможця, а потім серед них оберуть найкращого. Він і сяде за кермо «автобуса-привида», котрий поки що пересувається «без керма і без вітрил».
Найкращим водієм Сум визнали Євгена Янкового, котрий працює на рейсовому автобусі у КП «Електроавтотранс». Чоловік пообіцяв, що не розчарує земляків.
Із Сум «автобус-привид» вирушив до Полтави.

Фото з відкритих джерел.