У місті Сафоново Смоленської області наклала на себе руки 14-річна дівчинка, яка написала листа президенту РФ В. Путіну і поскаржилася на низьку зарплату своєї мами та проблеми в школі.
Дівчинка (яку видання «Смоленская народная правда» називає Машею, вказуючи, що справжнє ім’я змінено), інвалід по зору, жила разом зі старшою сестрою і мамою. Прес-служба регіонального управління Слідчого комітету РФ повідомила, що дітьми опікувалася тільки матір, сім’я перебувала в складній фінансовій ситуації і намагалася одержати підтримку органів місцевої влади.
Однак після того, як стало відомо, що Маша написала листа на ім’я Путіна, матір дівчинки викликали до начальства і насварили.
Людмила Шершнева, керівник телекомпанії СНТ, назвала лист дитини до Путіна «криком душі». «Дівчинка, вірогідно, скаржилася на дуже низьку зарплату її матері, — написала вона у Фейсбуку. — …нібито була відповідь від президента: розібратися. І медичне начальство «розібралося по-своєму»… Швидше за все, це й стало для дитини великим ударом. А можливо, лише соломинкою, яка переламала хребет верблюда. Адже, кажуть, що в школі у дівчинки також були проблеми». Справді, місцеві ЗМІ повідомили, що дитину цькували в школі. Через проблеми із зором однокласники обзивали її «циклопом». Незадовго до смерті дівчинка написала в соціальній мережі «Чому ви всі такі злі?»
За фактом смерті дитини відкрито кримінальну справу, щоправда, поки тільки стосовно представників соціальних служб Сафонова, оскільки ті, мовляв, не звернули вчасно увагу на фінансові складнощі родини.