Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей відклала голосування у британському парламенті щодо угоди з ЄС про Brexit. Таке рішення вона прийняла з урахуванням того, що більшість депутатів не готові підтримати угоду в її нинішньому вигляді.

 

Тереза Мей вирушила в тур столицями Європи для переговорів, спрямованих на порятунок документа, з європейськими лідерами та керівниками Євросоюзу.

 

При цьому найбільше число заперечень викликає «захисна угода» стосовно кордонів з Ірландією, яку запропонував ЄС, щоб зберегти прозорий кордон. Вона набуде чинності лише в тому випадку, якщо не буде інших рішень, і передбачає збереження в Північній Ірландії низки правил ЄС, щоб уникнути необхідності перевірок на кордоні. Частина британських депутатів вважають такий план посяганням ЄС на британський суверенітет. Перенесення голосування підвищує ймовірність того, що Велика Британія вийде зі спільноти без будь-якої угоди.

 

Тим часом президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер попередив Лондон, що перегляду угоди про вихід країни з ЄС вже не буде, повідомляє Politico. Виступаючи у Європарламенті вчора, він висловив невдоволення тим, що Brexit знову стане предметом розмови на саміті лідерів ЄС у четвер.