Чоловіка, який відкрив стрілянину з автоматичної зброї на різдвяному ярмарку в Страсбурзі, застрелено. 
Як повідомив міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер, це сталося 13 грудня під час спроби його затримати. Підозрюваного локалізували в одному з південних районів Страсбурга, де той переховувався останні два дні. Нападник відкрив вогонь по поліцейських і був застрелений, повідомив міністр.
29-річний уродженець Франції алжирського походження Шеріф Шекат відкрив вогонь по перехожих увечері 11 грудня, в результаті загинуло троє людей, ще 13 — дістали поранення різної тяжкості. За словами свідків, під час нападу чоловік кричав «Аллах Акбар». Поліцейські відкрили вогонь, та попри поранення нападнику вдалося втекти. Пізніше він сказав таксисту, що влаштував стрілянину, щоб «помститися за вбитих братів у Сирії», повідомляють французькі ЗМІ.
За інформацією поліції, Шеріфа Шеката 27 разів засуджували за крадіжки та пограбування у Франції, Німеччині та Швейцарії і на момент нападу розшукували за підозрою у скоєнні вбивства.
Учора терористична організація «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт у Страсбурзі, передає Reuters.