Зусилля Туреччини зі знищення збройних терористичних угруповань, які діють у прикордонних районах Сирії, приносять свої плоди. 
 

Турецьке інформаційне агентство «Анадолу» повідомило, що торік із Туреччини до прилеглих районів сусідньої країни повернулися 40574 сирійські біженці. Влада Туреччини надає їм необхідну допомогу для переїзду до рідних міст і сел.
Сирійці переважно повертаються на батьківщину через КПП «Джильвегезю» у районі міста Рейханли (провінція Хатай). За даними прикордонної поліції, через «Джильвегезю» торік у Сирію в’їхало 104 тисячі фур, виділених турецькою владою, з товарами, гуманітарним вантажем і домашнім скарбом біженців. На сирійському КПП «Баб-Ель-Хава» їх перевантажують на інші автомобілі, які потім прямують до місця проживання сирійців.
Не зайве нагадати, що збройний конфлікт у Сирії почався в березні 2011 року. Саме тоді мирні демонстрації протесту переросли в збройні сутички з урядовими силами, які відкрили вогонь по демонстрантах. За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, за роки конфлікту в Сирії 6,6 мільйона осіб стали вимушеними переселенцями, 5,6 мільйона — біженцями. Більш як трьом мільйонам дала притулок у себе Туреччина. Її влада сподівається, що після нової антитерористичної операції з визволення районів на східному березі Євфрату від бойовиків ще більше сирійських біженців зможуть повернутися до рідних домівок. Все-таки там буде краще, ніж у таборах для біженців. Хоча влада Туреччини зробила все можливе для налагодження їхнього побуту й навчання дітей.