Буклети «Рівненщина туристична» переклали китайською мовою. Інформаційні брошури Рівненська ОДА підготувала для представлення на міжнародних виставках, зокрема на виставці ITB China 2019, що відбудеться у Китаї навесні. В них зображено понад 30 різних туристичних об’єктів регіону, в тому числі — Тараканівський форт, Дубенський, Острозький, Клеванський, Новомалинський замки, Поле Берестецької битви, Юзефінський дуб. Автором малюнків для буклету став рівненський художник Олексій Огонь. Переклад на китайську зробив Інститут Конфуція при Національному університеті імені Тараса Шевченка.
Як розповіла заступник начальника управління культури і туризму РОДА Ярослава Гаврилова, Рівненщина — одна з перших областей, яка виходить на китайський туристичний ринок:
— До програм, які організовують міжнародні туроператори, входить Рівненська область. Туристи з Китаю цікавляться нашими туристичними об’єктами, особливо Тунелем кохання. Тому і є попит на інформацію саме китайською мовою. До того ж у нас є ще багато інших туристичних «родзинок». Тому сподіваємося, що така друкована продукція допоможе підвищити рівень пізнаваності та популяризує область на виставках за кордоном.

Рівне.