Влада Болгарії минулої п'ятниці видала США громадянина Росії Олександра Жукова. Його було затримано в листопаді 2018 року в Болгарії на підставі запиту прокуратури Східного округу штату Нью-Йорк. Йому та ще п'ятьом громадянам РФ -- Борису Тимохіну, Денису Авдєєву, Дмитру Новикову, Олександру Ісаєву та Михайлу Андрєєву -- було пред'явлено обвинувачення в комп'ютерному шахрайстві.

 

Як повідомили болгарські ЗМІ, американська сторона надала болгарським судовим органам матеріали, що доводять причетність Жукова до організованої міжнародної групи (до неї входили й два громадянина Казахстану) інтернет-шахраїв. Наприкінці грудня минулого року болгарський суд розглянув документи, отримані із США, й ухвалив рішення екстрадувати Жукова. До речі, той заявив, що воліє опинитися в американській в'язниці, де умови утримання кращі, ніж у болгарському СІЗО. Отож бажання шахрая «виконано», і зараз він перебуває у в'язниці Брукліна.

 

Поки що не відомо, пов'язаний шахрай із втручанням у вибори президента США чи він входив до групи хакерів, котрі зламували сайти інших державних відомств цієї країни.

 

Олександр БІЛИК.