Реалізація проектів у рамках Європейського об’єднання територіального співробітництва «Тиса» була однією із ключових тем зустрічі голови Закарпатської облради Михайла Рівіса (на знімку праворуч) із угорським колегою головою загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскаром Шестаком. Перемовини відбувалися у неформальній дружній обстановці і без краваток.

Оскар Шестак, який очолює ЄОТС «Тиса», зосередив увагу на подальшій співпраці, передусім, що стосується участі двох областей — Закарпаття і Саболч-Сатмар-Берег — у програмах транскордонного співробітництва Європейського Союзу. Зокрема, на програмі «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014—2020». Угорський очільник регіонального парламенту із задоволенням відзначив, що обидва прикордонні краї відзначились активністю, особливо щодо участі в програмах міжнародної технічної допомоги, у яких передбачається фінансування інфраструктурних та інвестиційних проектів. Також подякував Михайлові Рівісу та всьому депутатському корпусу, повідомляє прес-служба облради, за тісну співпрацю і плідну роботу. А М. Рівіс, зі свого боку, подякував угорському візаві за постійну підтримку і допомогу Закарпаттю, наголосивши, що ЄОТС «Тиса» успішно виграє надзвичайно важливі для найзахіднішого українського регіону грантові проекти.
Водночас обговорено й висловлено слушні пропозиції щодо потенційних можливостей спільної реалізації соціальних, екологічних та інфраструктурних проектів через Європейське об’єднання територіального співробітництва «Тиса». Намічено також конкретні завдання у рамках підписаної між двома областями програми розвитку співробітництва.

Василь НИТКА.
Фото прес-служби Закарпатської облради.

Ужгород.