Бути готовими до єдиної відповіді агресору й обстоювати свої інтереси, а не погоджуватись на мир за будь-яку ціну. Про це Президент Петро Порошенко заявив під час виступу на «Українському сніданку» в Давосі, де вчора завершився Всесвітній економічний форум.
«Багато хто досі не робить висновків і полюбляє казати про те, що мир в Україні прийде незабаром. Це ще одна популістська обіцянка: мир незабаром; достатньо постукати у двері Путіна, попросити миру та одразу його отримати», — сказав Петро Порошенко. Глава держави підкреслив: «Але на порозі не мир, а агресор. Ми маємо бути готові до єдиної відповіді». «Ключі до миру, на жаль, не в Києві, не в Брюсселі, Оттаві чи Вашингтоні. Ключі до миру — в Москві», — цитує слова Петра Порошенка прес-служба глави держави.

За словами Петра Порошенка, вже чотири роки у Верховній Раді ведуться дуже важкі переговори стосовно Мінських угод. «Багато партійних лідерів (…) кажуть, що це катастрофа. Що саме? Те, що ми чітко зафіксували в Мінських угодах, що всі іноземні війська мають бути виведені з України? Те, що ми маємо контролювати кордон між Україною та Росією? Те, що ми кажемо Путіну вивести артилерію, танки, системи залпового вогню та іншу зброю, яка вбиває українців? Ні. В нас є можливість поновити український суверенітет та повернути мир в Україну», — зазначив Президент.
Загалом під час дводенного візиту до Давосу Петро Порошенко провів майже 20 офіційних зустрічей. Зокрема, відбулися переговори з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, заступником Голови Китайської Народної Республіки Ван Цішанєм, Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, президентами Бразилії — Жаіром Болсонаро, Польщі — Анджеєм Дудою, Литви — Далєю Грібаускайтє.
 

В інтерв’ю телеканалу «Україна» Петро Порошенко розповів, що під час розмови з Ангелою Меркель йшлося про запобігання втручанню РФ у вибори, а саме — про кібербезпеку. «Очевидно, що деталі цих домовленостей ми розкривати не будемо», — підкреслив Президент. Глава держави нагадав, що за українською ініціативою був створений трастовий фонд НАТО щодо кібербезпеки.