Під час військових дій поблизу столиці Лівії загинула щонайменше 21 людина, ще 27 дістали поранення, повідомляє ВВС, посилаючись на місцевий уряд.

Військові дії у країні поновилися після того, як фельдмаршал Халіфа Хафтар, котрого підтримують Росія та Єгипет, віддав наказ Лівійській національній армії розпочати наступ на Триполі. Голова лівійського уряду Фаїз Сарадж звинуватив Хафтара у зраді та організації військового перевороту. Міністри закордонних справ ЄС закликали фельдмаршала Халіфа Хафтара зупинити наступ в країні. З таким саме зверненням виступила й ООН. Під час екстреної зустрічі Радбезу наголошувалося, що військова активність Лівійської національної армії, очолюваної Хафтаром, ставить під загрозу стабільність у країні. Однак ухвалити офіційну заяву для преси Рада Безпеки не змогла, оскільки її заблокувала Росія.

Через загострення ситуації Африканське командування збройних сил США ухвалило рішення про передислокацію свого контингенту з Лівії. ООН також планує залишити в країні тільки тих працівників, чия присутність там життєво необхідна. До евакуації персоналу готуються й інші країни, повідомляє ВВС.

Фото: rbc.ua