«Надзвичайний кліматичний стан» оголошено в німецькому місті Констанц, що на півдні країни. Відповідну ухвалу міська рада одноголосно погодила 2 травня. Таким чином Констанц став першим містом ФРН, що вдався до відповідних заходів, інформує DW.

Законодавці планують, зокрема, запровадити нешкідливі для клімату методи опалення і забезпечення енергією житлових будинків і міських споруд, а також розробити заходи з організації екологічно чистих транспортних засобів руху пасажирів містом. Хоча рішення є символічним кроком і не встановлює в місті надзвичайний стан у юридичному сенсі, в Констанці намагаються привернути увагу до проблеми зміни клімату і загрози, котру вона несе.

Напередодні британський парламент схвалив оголошення надзвичайної ситуації в галузі навколишнього середовища та клімату в країні. Як повідомляє BBC, автор ініціативи, лідер лейбористів Джеремі Корбін, назвав рішення «величезним кроком вперед» і висловив сподівання, що воно стимулюватиме до подібних дій «парламенти та уряди в усьому світі».