Фото надано прес-службою ОДА.

Традиційний, уже 14-й, міжнародний відкритий фестиваль-конкурс виноградарів і виноробів «Угочанська лоза» відбувся у Виноградові на Закарпатті. Він привабив туристів з різних країн — тут лунали італійська, румунська, англійська, угорська, чеська та інші мови. Завітали на нього також винороби з низинних районів Закарпаття, делегації з сусідніх країн, дипломати, керівники області і району...

Захід тривав два дні. Спочатку туристи здійснили екскурсію вузькоколійкою, яку свого часу збудували італійські інженери. Відвідали винний підвал села Шаланки, де колись зупинявся князь Ференц Ракоці — найвідоміша в Угорщині історична постать. У неділю містом пройшов святковий парад на чолі з вершницями в національному вбранні, потім відбулося святкування в міському парку Перені, де гості мали можливість продегустувати кращі закарпатські напої, зокрема й вина-переможці від Михайла Талабіри, Сергія Куси, Федора Павлишинця.

Третій рік поспіль якість вин оцінював Олександр Ковач, голова Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття. Лунали весела музика і спів, а завершилося свято вина видовищним феєрверком.