До кінця серпня цього року ними буде обладнано весь транспорт КП «Вінницька транспортна компанія» — трамваї, тролейбуси та автобуси.

— Валідатори встановлюють при вході біля кожних дверей, — розповіла директор комунального підприємства «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна. — Ними обладнають також автобуси приватних перевізників. 

Систему електронного розрахунку за проїзд у міському транспорті впроваджує чеська компанія «Mikroelektronika», що стала переможцем міжнародного тендера на постачання обладнання і виконання робіт. У тендерних процедурах брали участь понад сто компаній з 17 країн. Чехи дотрималися усіх умов і надали найкращу цінову пропозицію.

Угода вінничан з чехами підписана терміном на п’ять років. Стільки часу відведено на постачання і встановлення обладнання, його тестування та технічне обслуговування з урахуванням передбачених строків гарантії.

Нагадаємо, нововведення на транспорті вінничани реалізують за кошти кредитної позики Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).