Із перебігом будівництва регіонального лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології у Вінниці ознайомилися представники Світового банку.

Міжнародна фінансова установа виділила понад 30 млн доларів на спорудження лікувально-діагностичного закладу, введення в експлуатацію якого заплановано на осінь 2020-го. У будівлі на сім поверхів розташують діагностичне та приймальне відділення, лабораторію, декілька операційних. Загалом у палатах буде 144 ліжка, шість з яких — у реанімаційному відділенні. Пацієнти із серцево-судинними захворюваннями отримуватимуть увесь комплекс медичної допомоги. Її надаватимуть приблизно 500 медичних працівників. Пацієнтів прийматимуть не тільки з Вінницької, а й сусідніх областей.

— Співпрацю зі Світовим банком наш регіон розпочав у 2015 році, — розповів голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Проект із будівництва кардіоцентру найбільший серед інших спільних заходів. Він має назву «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, спрямована на поліпшення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією». Його мета — надати допомогу більшій кількості хворих, врятувати більше життів.

У рамках проекту область також отримала частину обладнання для закладів екстреної медичної допомоги, сімейної медицини, установ вторинного рівня.

Десять років тому в місті над Південним Бугом громадою збирали кошти на придбання ангіографа (апарат для стентування коронарних артерій, механічного усунення тромбу чи атеросклеротичної бляшки). Нині в середньому протягом року на ньому виконують 2,5 тисячі хірургічних втручань. Медики не припиняють повторювати, що потрібне нове обладнання. Його встановлять у споруджуваному кардіоцентрі. Функціонуватиме заклад за рахунок субвенцій державного бюджету, а також грошей обласного та міського кошторисів.