Про це вчора в Твіттері повідомив президент Європейської Ради Дональд Туск. Він зазначив, що ЄС дає згоду на так званий тримісячний «flextention» — тобто країна зможе покинути спільноту раніше, ніж 31 січня, якщо парламент схвалить угоду про вихід.

Очікується, що найближчими днями відбудеться формальне завершення письмової процедури схвалення цього рішення державами — членами спільноти. Відповідний процес запустять після отримання відповіді з Лондона на рішення щодо гнучкого відтермінування «розлучення» Великої Британії та Євросоюзу.  

Зазначимо, що це перенесення Brexit стане вже другим. Спочатку Лондон мав покинути ЄС 29 березня, потім Brexit перенесли на 
31 жовтня.

Тим часом учора в Палаті громад британського парламенту мало відбутися голосування за пропозицію прем’єр-міністра Бориса Джонсона провести дострокові вибори 12 грудня. Відповідно до закону, оголошення виборів повинні підтримати дві третини депутатів — 434. На момент верстки номера, результати обговорення не були відомі. Раніше Джонсон заявляв, що дата 12 грудня дасть законодавцям час, щоб вивчити його законопроект про Brexit. За його планом, парламент працюватиме до 6 листопада, коли почнеться агітація.