У рамках робочого візиту на Луганщину делегація Посольства Японії в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Такаші Кураi відвідала Попаснянський район, аби на власні очі побачити результати в наданні гуманітарної допомоги Луганщині з боку японського уряду.

Під час візиту до Золотого делегація зустрілася з десятьма родинами, яким була надана підтримка від УВКБ ООН та його НУО-партнера «Проліски» у формі індивідуальної екстреної допомоги. Кожна з родин використала отримані кошти для вирішення своїх найнагальніших потреб: придбання товарів для дому, оренди тимчасового житла тощо. Всі бенефіціари представляють найбільш уразливі категорії населення і безпосередньо постраждали внаслідок конфлікту. Частина з них були змушені залишити власні домівки, що потрапили під обстріл, і тепер є внутрішньо переміщеними особами. Також делегація Японії зустрілася із трьома родинами, будинки яких було пошкоджено внаслідок обстрілів, але за сприяння міжнародних донорів, у тому числі уряду Японії, їх було відремонтовано. Побувала делегація і в Золотівській багатопрофільній гімназії (на знімку).

Від початку конфлікту у 2014 році уряд Японії послідовно надавав фінансову підтримку проектам, які впроваджує Агентство ООН у справах біженців для підтримки ВПО та постраждалих унаслідок конфлікту осіб у Донецькій та Луганській областях. У 2019 році загальний обсяг фінансування, наданого урядом Японії, перевищив чотири мільйони доларів.

На зустрічі з керівниками області Такаші Кураі зазначив, що під час візиту на Луганщину він має пересвідчитися в ефективності реалізації проектів, які підтримуються Японією і впроваджуються Агентством ООН у справах біженців в Україні та ЮНІСЕФ, оцінити поточну ситуацію в регіоні, а також зробити якомога більше для підвищення рівня обізнаності міжнародної спільноти.

«Уряд Японії підтримує Україну із часу набуття нею незалежності. Та в 2014 році ми підсилили допомогу людям, які постраждали від конфлікту на сході України. Це стосується і політичної підтримки - ми поважаємо суверенітет та територіальну цілісність України», - наголосив Такаші Кураі.

Луганська область.

фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.