Хлібороби повторили минулорічний результат виробництва зерна. Однак валовий показник буде кращий, ніж у 2018-му.

Ще треба зібрати кукурудзу на площі 1800 гектарів. У середньому на круг намолочують по 88,2 ц/га. Торік качаниста віддячила краще — по 101, 4 ц. Завдяки розширенню площ під цією культурою (на 22,7 тис. га) вже зібрали понад 3,5 мільйона тонн зерна, що на сто тисяч більше, ніж торік.

Ранні зернові дали майже 2,5 мільйона тонн збіжжя.

— Середня врожайність зернових і зернобобових становить 69,7 ц/га, не набагато менше, ніж у 2018-му, тоді намолочували по 70 центнерів з такої само площі, — каже керівник обласного департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук. — Погодні умови нинішнього і минулого років мають істотну відмінність. 2019-й видався скупим на вологу, опадів було менше за норму. Спека стояла над полями і під час весняної посівної, і протягом літа, і навіть восени сонце припікало по-літньому. Незважаючи на це, валовий збір зерна буде кращий від торішнього. Його забезпечили сучасні технології вирощування хліба.

Упродовж останніх п’яти років приріст виробництва зерна в регіоні збільшився майже на один мільйон тонн. Таку цифру повідомили в обласному департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів.