На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з очільником німецького МЗС Гайко Маасом, який у вівторок перебував у Києві з робочим візитом.

Глава держави, як повідомляє його прес-служба, поінформував німецького високопосадовця про безпекову ситуацію на сході нашої країни і висловив вдячність за послідовну підтримку з боку ФРН територіальної цілісності та суверенітету України.

Також було обговорено ситуацію довкола схвалення у Німеччині закону про імплементацію так званої газової директиви ЄС. Гайко Маас запевнив, що зміни німецького законодавства відповідають положенням цієї директиви.

Тема газової директиви звучала й під час переговорів Г. Мааса з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком. Очільник уряду, інформує прес-служба Урядового порталу, наголосив, що наша країна сподівається на повну імплементацію змін до Третього енергетичного пакета ЄС у законодавство Німеччини, а також відповідну діяльність незалежного регулятора ФРН стосовно газопроводів, які з’єднують ФРН з третіми країнами.

Під час зустрічі німецького міністра з українським колегою Вадимом Пристайком особливу увагу було приділено підготовці до саміту лідерів країн «нормандського» формату.

Під час спільної прес-конференції за результатами перемовин Г. Маас (на знімку ліворуч) закликав Росію до виконання своїх зобов’язань в рамках Мінських угод напередодні зустрічі в Парижі. «На Донбасі за час війни загинуло вже понад 13 тисяч людей, ми повинні закінчити це, надто довго це є реальністю в Україні. Зараз маємо гарну нагоду, можливо, найкращу нагоду за довгий час змінити ситуацію… Зроблені важливі кроки в Станиці Луганській, в Золотому і Петровському, було відведено військо, триває побудова мосту», — зауважив Маас. За його словами, наразі черга за Москвою «реалізувати домовленості, необхідні дії та результат». Він також зазначив, що питання закону про особливий статус та підготовки місцевих виборів на Донбасі, а також  злочинів, скоєних за роки війни на не підконтрольних Україні територіях, лише частина питань, які належить вирішити найближчим часом. Міністр наголосив, що Берлін разом із Парижем намагатиметься якомога більше зробити, щоб нарешті мир прийшов на схід України.

Фото зі сторінкиМЗС України в Твіттері.