Українську сторону представляла делегація на чолі з начальником штабу — першим заступником командувача ВМС ЗС України віце-адміралом Андрієм Тарасовим, від турецької сторони в заходах брали участь аташе з питань оборони Посольства Турецької Республіки в Україні Хакан Джанджа, начальник управління оборонного планування і керування проектами ВМС Турецької Республіки контр-адмірал Мурат Дінчман, а також офіцери командування ВМС Туреччини. Головною метою було обговорення розвитку подальшого українського й турецького співробітництва в Чорноморському регіоні.

Зустріч відбувалася на борту флагмана України фрегата «Гетьман Сагайдачний». Було наголошено на важливості спільних зусиль для стабілізації обстановки в Чорноморському регіоні зважаючи на загрозу з боку Російської Федерації.

— Участь підрозділів ВМС Турецької Республіки в навчаннях «Сі Бриз» і проведенні спільних тренувань типу «PASSEX» дає нам можливості здійснювати обмін досвідом», — зазначив начальник штабу українських ВМС.

Крім того, сторони обговорили підготовку особового складу, у тому числі, навчання військовослужбовців українських ВМС у навчальних закладах ВМС 
Туреччини.