«Допомогою зможуть скористатися люди на сході України, які особливо постраждали від тривалого конфлікту», — сказано в повідомленні Посольства Німеччини в Україні. 

Кошти спрямують на допомогу літнім людям, інвалідам, батькам-одинакам, багатодітним сім’ям, зокрема внутрішнім переселенцям, інформує «Європейська правда».

В ADRA також планують поліпшити гуманітарний захист і психосоціальне здоров’я жертв конфлікту з 
посттравматичним синдромом, серед яких багато дітей, і забезпечити доступ до базових послуг (особливо медичних і соціальних служб) та питної води. Також передбачено соціальні транспортні послуги тим, хто їх потребує.

Тим часом Офіс ООН з координації гуманітарних питань в Україні поінформував, що зібрано лише половину необхідної суми для гуманітарної допомоги жителям Донбасу.  «Вдячні донорам за їхню підтримку нашої гуманітарної програми. До цього часу надійшло 82 мільйони доларів — половина необхідної суми. Хоча потрібно ще більше, щоб допомогти кожному чоловіку, жінці, хлопцю та дівчині, хто розраховує на нас», — йдеться у повідомленні, розміщеному в Твіттері.

Об’єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні було створено в ОНН у лютому 2019 року. Донорів закликали наповнити його, щоб допомогти постраждалим унаслідок війни мешканцям Донбасу. У вересні ООН звернулась до донорів з проханням знайти 52 мільйони доларів до початку зими для забезпечення найбільш критичних гуманітарних потреб на сході України.