Поважні гості хочуть знати більше про те, який вплив має збройний конфлікт на соціальну та економічну ситуацію в області, зокрема,  на транспортну інфраструктуру, ЖКГ, освіту, медицину, зайнятість населення, забезпечення соціальним житлом вразливих груп, надання соціальних послуг тощо.

На зустрічі делегації з представниками структурних підрозділів Луганської облдержадміністрації заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець повідомила, що на Луганщині проживає 700 тисяч людей, ще 278 тисяч — внутрішньо переміщені особи. Переселенці отримують усі соціальні гарантії. З початком війни в соціальних служб були проблеми з навантаженням, особливо при реєстрації зазначеної категорії. Але вже декілька років уся робота налагоджена та створена відповідна база.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай познайомив членів делегації з проблемою водопостачання та енергопостачання у регіоні, а також порушив питання житлового фонду.

Делегація Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні продовжуватиме подальше вивчення ситуації в Луганській області.