Зокрема, в інфографіці, викладеній на сторінці відомства у Твіттері, названо здобутки в шістьох напрямах.

Говорячи про захист прав наших співвітчизників, МЗС прозвітувало про повернення 105 громадян України, яких незаконно утримували на території інших держав, в тому числі 24 українських моряків, захоплених в Керченській протоці.

Піклуючись про наших громадян за кордоном, МЗС відкрило сім нових почесних консульств — в Австрії, Грузії, Франції, Білорусі, Італії, Монголії.

Окрім того, міністерство наголосило на перемогах України в міжнародних судах, у тому числі в Міжнародному суді ООН, який визнав свою юрисдикцію у справі за позовами України проти РФ.

Окремо відомство згадало про потужну підтримку України в ООН. 14 листопада 3-й комітет ГА ООН схвалив оновлену й посилену резолюцію щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму, а 9 грудня ГА ООН проголосувала за резолюцію, присвячену проблемі мілітаризації АРК та м. Севастополь, а також частини Чорного і Азовського морів.

МЗС продовжило відкривати Україну для світу, а світ — для України. Протягом вказаного часу було укладено безвіз з Еквадором, Колумбією, Маршалловими Островами, Монголією, а також збільшено вдвічі термін безвізового взаємного перебування з Аргентиною тощо.

У рамках продовження кампанії про правильне написання українських географічних назв #KyivNotKiev Міжнародна асоціація повітряного простору затвердила коректні міжнародні назви наших міст. Тепер вони використовуються у 63 аеропортах і трьома глобальними авіакомпаніями. Окрім того, збільшилася кількість світових ЗМІ, які вдаються до коректного написання назв наших міст, зокрема The New York Times, The Washington Post, Financial Times, Thе Wall Street Journal, BBC.