Асоціація щорічно обирає тему для дизайну офіційної прикраси президентської ялинки, повідомляє «Голос Америки».

Прикраса вшановує президента Дуайта Ейзенхауера, який першим вирішив використовувати гелікоптери для перевезень перших осіб держави. Влітку 1957 року президент Ейзенхауер проводив відпустку у Род-Айленді, коли надійшла звістка, що він має повернутися до столиці. Помічник порадив скористатись вертольотом морської піхоти. Ейзенхауер на вертольоті Сікорського перелетів до повітряної станції ВМС США, звідки президентський літак доправив його до Вашингтона. Подорож машиною тривала б декілька годин, човном — 40 хвилин, а гелікоптером — лише сім хвилин.

Президент Ейзенхауер написав особистого листа-подяку розробнику Ігорю Сікорському з нагоди 20-літнього ювілею гелікоптера VS300 у США. «Можливо, ви знаєте, що я у нещодавні роки почав користуватись гелікоптером. Для моїх цілей вони безцінні.

Мене також постійно вражають історії місій порятунку, коли їхні унікальні можливості дозволили їм діяти з особливою ефективністю… рятуючи життя, які інакше було б втрачено», — йдеться у листі, інформує «Голос Америки».