Від початку грудня, коли в країну нахлинули холоди, сніговий покрив на лижних трасах сягнув 75 сантиметрів. А ті оголені ділянки, на які снігопад не дістався через високі ялини й сосни, обробляються новими сніговими гарматами. Штучний сніг утримує слаломістів не гірше справжнього.

Сюди приїхало з усієї країни багато бажаючих спуститися на лижах з вершин. До речі, керівництво курорту оголосило, що в перший день нового зимового сезону всі підйомники, що ведуть до трьох основних трас, працюватимуть безплатно. Після цього вартість денного квитка на них становитиме понад 25 євро. Не всі гірськолижники можуть дозволити собі таке задоволення. Адже й ціни в готелях чималі.

Але, незважаючи на це, за словами директора курортного комплексу Маріяна Белякова, кількість ранніх бронювань у готелях зросла на 20 відсотків. А до середини грудня всі місця на різдвяні та новорічні дні повністю продано. Маріян Беляков повідомив, що співробітники нового конгресового центру Пампорово вперше підготували на весь зимовий сезон насичену культурну програму. Втомлені після денного спуску з гір лижники зможуть відновитися в новому спа-центрі, загальна площа якого 2000 квадратних метрів. У ньому є басейн, сауни, турецькі парні лазні, масажні салони й тренажери. На будівництво розважального центру, спа-комплексу та придбання новітніх снігових гармат було витрачено понад чотири мільйони левів (два мільйони євро). Ось чому ціни на готельні та інші курортні послуги зросли.

Незабаром перших любителів гірськолижного швидкісного спуску приймуть й інші болгарські зимові курорти — Боровец і Банско. До речі, тим, хто затримався із бронюванням до Нового року в готелях цих курортів, уже відповідають, що місць немає. 

Любителі нічного катання можуть зустріти Новий рік просто на лижних трасах, які освітлюються прожекторами, а в новорічну північ — ще й феєрверками. А до послуг тих, хто віддає перевагу традиційному застіллю, безліч ресторанів з розважальною програмою, барів та інших закладів, які в Болгарії називають механа, що в перекладі означає корчма. Новорічної ночі працюватимуть вони доти, поки останній клієнт не залишить заклад.