«Важлива тема — це забезпечення регіональної та національної безпеки, передусім йдеться про війну на сході України та нагірнокарабаський конфлікт. Ми незмінно підтримуємо один одного в питаннях відновлення суверенітету та відновлення територіальної цілісності наших держав у межах міжнародно визнаних кордонів», — зауважив В. Зеленський.

В. Зеленський за результатами переговорів з І. Алієвим висловив упевненість, що в майбутньому українсько-азербайджанські відносини тільки зміцнюватимуться та вийдуть на новий рівень. «Наші держави демонструють близькі позиції з багатьох питань як на регіональному, так і на глобальному рівнях. І тому я щиро хочу побажати успіхів головуванню Азербайджану в ГУАМ — воно буде в 2020 році», — сказав він.

Лідери обговорили й посилення партнерства в економічному напрямі. В. Зеленський нагадав, що Торговий дім Азербайджану успішно працює в Києві з 2018 року, й анонсував відкриття Торгового дому України в Азербайджані.

У свою чергу І. Алієв заявив, що візит українського Президента є підтвердженням високого рівня політичних відносин двох держав. Він також зауважив, що в 2019 році товарообіг між країнами зріс на 20%.

У присутності президентів відбулося підписання українсько-азербайджанських двосторонніх документів. Зокрема, це Договір між містом Трускавець (Україна) та містом Губа (Азербайджанська Республіка) про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво, Угода про співробітництво у сфері регулювання умов ведення бізнесу між Державною регуляторною службою України й Міністерством економіки Азербайджанської Республіки, Угода між Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Спеціальною службою державної охорони Азербайджанської Республіки про організацію лінії міждержавного урядового зв’язку між Києвом та Баку, інформує прес-служба глави нашої країни.

Учора в Баку за участі В. Зеленського та І. Алієва відбувся й українсько-азербайджанський бізнес-форум.

У програмі візиту також перемовини з Прем’єр-міністром Азербайджану Алі Асадовим, відвідини Українського культурно-освітнього центру Бакинського слов’янського університету та зустріч із представниками української громади в Азербайджані.

Фото прес-служби Президента України.