У вівторок вранці грецька столиця Афіни поринула в цілковитий хаос, а вулиці центру міста перетворилися на суцільний транспортний затор, тисячі людей спізнилися на роботу. Причиною всього став п’ятигодинний страйк службовців метрополітену.

Як зазначають грецькі електронні видання, профспілка, яка об’єднує працівників цієї міської транспортної ланки, оголосила про страйк несподівано. Він став відповіддю на дії керівництва метрополітену, яке зняло співробітників з деяких важливих позицій на станціях метро й перекинуло на менш важливі ділянки. На думку лідерів профспілки, для забезпечення безперебійної роботи метрополітену й безпеки пасажирів необхідно прийняти на роботу хоча б 700 осіб, натомість керівництво примушує виконувати додаткові обов’язки наявних працівників. При цьому за ту саму зарплату.

Профспілкові лідери звернули увагу керівництва метрополітену на те, що страйк тривав лише п’ять годин, але спричинив колапс у столиці. Вони попередили: якщо їхні вимоги не буде почуто у вівторок, то вони страйкуватимуть на Різдвяні свята. Що призведе до ще більшого невдоволення жителів і численних гостей Афін. Профспілка вимагає, щоб міська влада також звернула увагу на проблему і вплинула на керівництво компанії з експлуатації метрополітену, щоб її було розв’язано.