До будівлі уряду в неділю прийшли не тільки медичні сестри зі столичних клінік, а і їхні колеги з інших міст.

Вони добиваються від уряду: підвищити зарплати — до двох мінімальних, встановлених у країні, доплати за роботу в нічний час, не заохочувати створення комерційних лікувальних закладів і не вимагати з пацієнтів додаткової оплати за лікування, бо здоров’я людей не має перетворюватися на товар, за який не всі громадяни можуть платити величезні гроші. Медики зажадали, щоби влада вжила дієвих заходів для того, аби молоді фахівці повернулися з-за кордону на батьківщину, які можуть полягати в підвищенні зарплат, створенні більш належних умов для роботи. 

Учасники протесту дали точний діагноз нинішньому стану системи охорони здоров’я — воно небезпечне для здоров’я нації.

Медики встановили намети просто під будівлею уряду й провели в них ніч, незважаючи на сильний холод. «Ми терплячі, звикли і до нічних чергувань, і до поганих умов праці, тому залишимося в наметах, поки не зустрінемося із прем’єром і не висловимо йому свої вимоги», — сказала медсестра Мая Ілієва. Інші протестувальники повідомили журналістів, що чули багато обіцянок від міністерських працівників, а зараз хочуть, щоб прем’єр-міністр став гарантом їх виконання.

Але до протестувальників вийшов міністр охорони здоров’я Кирил Ананієв, який запропонував їхнім представникам і профспілковим діячам продовжити розмову в його кабінеті.  Вона тривала майже чотири години. Міністр запевнив, що більшість вимог буде виконано. 

Але протестувальники наполягли, щоб прем’єр-міністр гарантував їх виконання. І пізно ввечері в понеділок він був змушений прийняти представників протестувальників, щоб ті не проводили ще одну ніч у наметах. Бойко Борисов пообіцяв підвищення зарплат медичним працівникам і запропонував їм зустрітися наступного тижня, перед підписанням договору про співробітництво уряду, профспілок медичних працівників і спілки лікарів Болгарії на 2020 рік.

Після двогодинної зустрічі протестувальники згорнули намети й повернулися до своїх лікувальних закладів.