Обсяг експорту українських товарів до країн ЄС за 10 місяців 2019-го порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 6,1% і становить 17,4 млрд доларів. Імпорт товарів із ЄС до України за 10 місяців зріс на 7,9%, до 20,7 млрд доларів. Таким чином, частка ЄС у структурі українського експорту становила 41,9%, в структурі імпорту — 41,2%.

Згідно з даними Держстату, рейтинг країн, куди України експортує найбільше товарів, такий: Польща, Китай, РФ (зафіксовано падіння на 9,7%), Італія, Німеччина, Туреччина, Нідерланди, Угорщина.

Що стосується головних країн-імпортерів, то перелік очолює Китай, а на другому місці — Польща, також до цього переліку входять: РФ, Німеччина, Білорусь, США, Італія, Туреччина, Швейцарія, Угорщина.

Загалом український експорт за 10 місяців 2019 року зріс на 7,4%, до 41,6 млрд доларів, а імпорт товарів до України — на 7,1%, до 50,1 млрд доларів. 

«Уперше за останні три роки спостерігається перевищення темпів зростання експорту товарів над імпортом», — прокоментував цифри торговий представник України Тарас Качка.