У перший день нового року виконавчий директор компанії «Булгартрансгаз» Владімір Малінов повідомив співвітчизникам, що з 1 січня Болгарія почала одержувати російський газ із газопроводу «Турецький потік».

За його словами, 30 грудня минулого року з російською компанією «Газпром експорт» було підписано додаткову угоду про зміну точки доставки російського природного газу на територію Болгарії. Замість компресорної станції в Негру-Воде, що на кордоні з Румунією, він почав надходити через станцію «Странджа 2», розташовану на кордоні з Туреччиною.

Переговори між «Булгартрансгаз» і російською компанією «Газпромекспорт» було фіналізовано в останні дні минулого року. З нового пункту постачання газу — компресорної станції «Странджа 2» — Болгарія щорічно отримуватиме 2,9 мільярда кубометрів газу. 

На жаль, для населення ціни на центральне опалення залишилися без змін. І діятимуть майже до кінця опалювального сезону. ТЕЦ, які працюють на природному газі, не пішли на поступки населенню і матимуть істотний прибуток від зниження цін на цю енергетичну сировину.