Під час підписання меморандумів Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) з 10 громадами Донецької та Луганської областей.

Ці меморандуми дозволять прискорити впровадження проекту «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді» й посилити залучення місцевої влади. Документи передбачають, що ЮНІСЕФ за підтримки уряду ФРН допоможе покращити систему соціальних послуг для сімей на сході України.

Загальний бюджет проекту — 5 млн євро, фінансується урядом ФРН через Німецький банк розвитку. Частину коштів спрямують на посилення та запровадження нових соціальних послуг під потреби дітей і сімей у конкретній громаді, частину — на створення або розширення соціальних центрів у 12 громадах.

«Ми сподіваємося, що протягом дії проекту в обраних громадах соціальні послуги нового зразка отримають понад 100 тисяч мешканців. Йдеться про родини з дітьми та молодь, зокрема сім’ї ВПО, малозабезпечені та такі, що виховують дитину з інвалідністю», — зазначила Лотта Сильвандер, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні.

ЮНІСЕФ спільно з Українською мережею за права дитини та п’ятьма неурядовими організаціями допоможуть громадам визначити, які соціальні послуги потрібні їх мешканцям.  Експерти тренуватимуть спеціалістів, допоможуть налагодити взаємодію між місцевими установами, вчитимуть розраховувати бюджет для соціальних послуг.

Громади зобов’язуються сприяти реалізації проекту, а також забезпечити життєздатність центру і його фінансування з місцевого бюджету після завершення дії проекту.

Меморандум із ЮНІСЕФ підписали сім громад Донецької області (Бахмутська ОТГ, Дружківська ОТГ, Миколаївська ОТГ, Соледарська ОТГ, Сіверська ОТГ, Сартанська ОТГ, Лівобережний р-н Маріуполя) та три ОТГ Луганської області (Троїцька, Новопсковська, Чмирівська). Найближчим часом очікується підписання ще двох.

Фото з сайту https://dn.gov.ua