Це означає, що роботодавці повинні будуть платити за один робочий день від 26 до 32 євро. 

Востаннє мінімальну заробітну плату в країні підвищили на 11% з 1 лютого 2019 року, й нині вона становить 650 євро. Грецькі ЗМІ зазначають, що нове підвищення торкнеться понад 500 тисяч осіб, які отримують такий розмір зарплати на повній ставці чи працюють неповний день. Від нового рівня «мінімалки» обчислюватимуться розміри багатьох соціальних допомог і субсидій, виплачуваних громадянам.

Для того, щоб визначити новий розмір мінімальної зарплати, уряд вирішив провести консультації з експертами Банку Греції, Національної статистичної служби, науковцями дослідницьких інститутів, які займаються соціальними проблемами, а також із профспілками й неурядовими організаціями. Газета «Та Неа» повідомила, що до 31 березня вони мають надати міністерству фінансів свої висновки з розрахунками й назвати, якою повинна бути мінімальна зарплата на наступний період. При цьому її розмір має бути цілком адаптований не тільки до поточних економічних умов, а й відповідати прогнозам зі зростання економіки.

Сам факт постійного підвищення мінімальної заробітної плати й соціальних виплат свідчить про те, що країна повністю подолала наслідки економічної кризи. Це дає змогу уряду поліпшувати добробут громадян з акцентом на найнезаможніших і найбільш постраждалих за часів строгої економії.